Tuesday, July 23, 2013

Puasa hari ke 13 (22/7/2013)

Hari ni gigih pergi gym semata-mata nak timbang berat badan, dan...Alhamdulillah turun lagi, 110.7kg. Personal trainer kaf gym pun ada buat blood test, again Alhamdulillah, sugar level dalam darah pun normal pada bacaan 4.5. Apa lagi semakin semangat nak turun lagi!!

Kisah Satu Tiga Lapan


Tuesday, July 9, 2013

#JomKurusRaya bersama Shaklee

Salam Ramadhan Kareem semua!

Selain berpuasa lillahita'ala di bulan Ramadhan ni, Ezral ingat nak cut down few KGs 30days ni. My personal target 10kg.

So Ezral akan update di Twitter (@EZR4L) dan Instagram (ezralghazali) apa yang Ezral buat dan juadah makanan untuk berbuka dan sahur sepanjang bulan ni.

Untuk motivate myself, Ezral sengaja tak tempah baju raya (sebelum ni memang kena tempah je baju Melayu yang siap dah tak muat LOL) jadi memang by hook or by crock kena kurus gak by raya ni!

Jadi kalau nak pakai baju raya tahun ni, memang I need to work 100% on this #JomKurusRaya kalau tak memang kena pakai baju melayu last year yang oversized dan macam baju kelawar for raya tahun ni.

Jadi siapa yang nak join sekali, you're most Welcome! Untuk tips ke apa ke stay tuned dalam entri akan datang!

P/s: Jom ready for terawikh!

Friday, July 5, 2013

Thursday, July 4, 2013